Het KNVI event met thema: Informatie is M8

Het KNVI event met thema: Informatie is M8
Op het KNVI congres 2017 begeleidt Liesbeth Ruoff, voorzitter van de KNVI SIG Digital Skills track 6: Jouw digital skills

Informatie = m8’ dat is dit jaar het thema van het congres dat de vakvereniging KNVI organiseert op 9 november in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.

We leven in tijden dat het belang van informatie dagelijks toeneemt. Zaken als ‘alternatieve feiten’, ‘betrouwbaarheid, ‘authenticiteit van informatie’  ‘fake nieuws’, ‘de invloed van grote informatieverzamelaars zoals Facebook en Google etc’ en bronnengebruik beheersen dagelijks het nieuws.

Daarmee lijkt ook de macht van degene die informatie verzamelen, beheren en verspreiden toe te nemen. Wat is de rol van de Informatieprofessional in deze ontwikkeling?

Het Jaarcongres opent en sluit af met een plenair programma. Daartussenin kan de congresganger kiezen uit dertien tracks met interactieve workshops en presentaties. Aan bod komen onder andere datavisualisatie,  jonge talenten, digitaal denken, de betekenis van IBM Watson voor ons vakgebied, actuele ontwikkelingen als blockchain en nog veel meer.

 

date_range Gepubliceerd op 04-03-2019 14:31
person Liesbeth Ruoff
visibility Views: 130
chat Reacties: 0
thumb_upLikes: 0

Reacties ( 0 )

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Log in om te reageren

close